Меки примамки / Силикони

Силиконовите примамки са все по-използвани в последните години заради тяхната адаптивност и ефективност. Изработени са от гъвкав силикон и привличат рибите, като имитират обичайната им храна – малки рибки, насекоми, ларви и различни водни организми. Гъвкавостта, реалистичния дизайн и атрактивните движения ги правят незаменими за успешен риболов в много ситуации. Разнообразието от цветове и размери позволяват всеки да намери своята примамка.

Използват се с заедно с джиг глави или офсетови куки, като към силикона може да се добавят листо или други елементи за още по-реалистична визия.

Силиконовите примамки са удачен избор за риболов на бяла риба, костур, а също така и пъстърва, щука и други сладководни хищници. Успешно се използват както от брега, така и от лодка. Силиконите са много харесвани и от феновете на морския риболов. Подходящи са за различни видове риболов – спининг, джигинг и други,  и хващат риби като лаврак, лефер, паламуд, а също и по-екзотичните за нашите места стира, групер, фагри, синегрида, дори и туна.

Видове силиконови примамки

Силиконовите примамки са разнообразни и всяка е създадена и тествана да работи с различни риби и в различни ситуации. Най-разпространените видове са:

Туистери

Туистерите са силиконови примамки със дълга спиралоовидна опашка, която се движи атрактивно с колебливи, въртеливи движения, напомнящи паникьосана или ранена рибка. Формата на силикона не позволява по него да се закача водна растителност. Особено удобна за водене от начинаещи. 

Шадове

Шадовете са силикони с форма на рибка и дълга опашка, удебелена в края, която създава отчетливи вибрации, дразнещи рибите. Гъвкавите движения на примамката имитират движенията на ранена плячка, което прави шадовете особено ефективни и предизвикват агресията на хищниците. Удачен избор както за риболов на сладководни хищници – костур, бяла риба, и други, така и за морски риболов.

Силиконови ларви

Силиконовите ларви са работещи примамки за всички риби, които се хранят с ларви – пъстърва, кефал, костур, бяла риба. Тези примамки изкушават и най-предпазливите риби и са удачен избор за моментите, когато рибите не са особено активни.

Силиконови червеи

Силиконовите червеи са реалистична имитация на истински червеи, често с добавени аромати, привлекателни за рибите, те се използват успешно за риболов на всички риби, които ловим с жива стръв – пъстърва, мряна и други. Удачен избор са в случаите, когато рибите не са твърде активни. 

Силиконови насекоми

Силиконовите насекоми са копие на истинските буболечки, с които рибите обичайно се хранят. Идеална стръв за пъстърви, кефали, костури и други.

Силиконови рибки, рачета, скариди, октоподи

Това е група от изключително реалистични примамки, които се движат като истинските водни организми, които имитират, и привличат риби, които се хранят с тях. Подходящи са както за сладководен, така и за морски риболов.

Как да изберем силиконови примамки

Примамката, която избираме – като вид и размер - трябва да е съобразена с рибата, която ловим и нейната активност през съответния сезон.

Предимство на силиконовите примамки е, че съвременните технологии позволяват в структурата на силикона да бъдат вградени различни солни кристали и ароматизатори, които да направят стръвта още по-привлекателна. Така освен разнообразието на цветове, можем да избираме и между примамки с различни аромати – те още по-сигурно привличат рибата и увеличават шансовете ни.

В зависимост от конкретната ситуация, можем да изберем и UV цветове на примамката – в ясен, слънчев ден тези силикони реагират на ярката светлина и правят нашата стръв по-видима и по-привлекателна.

Дори силиконите да не са любимата ни примамка, практиката показва, че те работят добре и при слабо активни риби, така че си струва да имаме в арсенала си няколко меки примамки.

На Piranite.com ще намерите голямо разнообразие от силиконови примамки на производители, доказали се в целия свят като Bait Breath, Fiiish, Libra Lures, Reins, Duo, Fanatik  и много други на топ цени. Изберете според предпочитанията си и си осигурете вълнуващи риболовни преживявания.

Ако имате нужда от помощ в избора на най-подходящите за вас продукти, ние с удоволствие ще ви съдействаме - онлайн, по телефона или на място в нашите магазини "Риболовен свят".

Fiiish Crazy Sand Eel No1 - 10cm Силиконова примамка тела
13,60 лв.
(с данък)
Силиконови тела Fiiish Crazy Sand Eel No1 - 10cm. с тегло 3гр. Необходимо е да бъдат окомплектовани с  джиг глави от съответния размер. Голямо цветово разнообразие, което ни осигурява успешен улов във всякакви ситуации.
Fiiish Crazy Sand Eel No4 Combo - 30 cm, 160g Силиконова примамка
54,00 лв.
(с данък)
Fiiish Crazy Sand Eel Combo Off Shore №4 - 30 cm, 160g - включва един готов монтаж от глава 60 гр. и тяло. Съдържанието е показано на снимката в ляво. Размерът е 30 см, теглото на силиконовото тяло без главата е 78 гр.
Fiiish Crazy Sand Eel No3 Combo - 22 cm, 60g Силиконова примамка
37,80 лв.
(с данък)
Fiiish Crazy Sand Eel Combo Off Shore №3 - 22 cm, 60g - включва един готов монтаж от глава 60 гр. и тяло. В комплекта има и резервно силиконово тяло. Съдържанието е показано на снимката в ляво. Размерът е 22 см, теглото на силиконовото тяло без главата е 22 гр.
Fiiish Crazy Sand Eel 120 Double Combo - 12cm, 15g Силиконова примамка
25,80 лв.
(с данък)
Crazy Sand Eel Double Combo Off Shore - 12cm, 15g - включва два готови монтажа. Състои се от 2 бр. глави  от 15 гр. и 2 тела. Съдържанието е показано на снимката в ляво. Размерът е 12 см, теглото на силиконовото тяло без главата е 5,5 гр.