Глави

Джиг глави

Джиг главите са необходим елемент от екипировката за всички, които искат да ловят на силиконови примамки. Джиг главата е метална тежест (оловна или волфрамова) с различна форма и с прикачена към нея кука. Силиконът се закача към джиг главата и – както може да се предположи от името, така леката примамка  може да стигне до дълното и да се използва като джиг. Джиг главите се използват както за сладководен, така и за морски риболов.

По форма джиг главите може да бъдат семпли -  кръгли, плоски елипсовидни или триъгълни, или пък да копират рибена глава, с което цялата примамка напълно имитира рибка. Може да бъдат оцветени в различни цветове или да бъдат от небоядисан метал. Разнообразието е огромно и всеки може да избере глава според предпочитанията си.

Важно е размерът на джиг главата да бъде правилно подбран. Ако е прекалено голяма, тя ще стърчи откъм опашката и това ще се отрази на играта на примамката. Ако е малка, рибата няма да може да се закачи добре за куката, което води до откачания и изпуснати риби.

Някои производители предлагат джиг глави като комплект към силиконовите примамки. Ако изберете такава, може да сте сигурни, че тя ще пасне точно на вашия силикон.

Чебурашки

Чебурашките са друг вид широко използвано утежнение и представлява кръгла тежест с две уши. Дължим чебурашките на руските риболовци, от където идва и името им – кръстени са на анимационния герой от миналото, на който приличат. Тъй като, за разлика от джиг главите, чебуршките не са фиксирани, играта на примамката е по-активна и би могла да изкуши рибата  за атака.

В нашия онлайн магазин ще намерите богата селекция от най-добрите модели джиг глави и чебурашки на водещи световни марки като Savage Gear, Yarie, Duo, Fanatik и много други на топ цени. 

Изберете джиг глави на Piranite.com и си осигурете вълнуващи риболовни преживявания.

Ако имате нужда от помощ в избора на най-подходящите за вас продукти, ние с удоволствие ще ви съдействаме – онлайн, по телефона или на място в нашите магазини „Риболовен свят“.