Блесни - клатушки

Клатушките са едни от най-използваните примамки за хищници. Това са лесни за употреба, на достъпни цени и най-вече – работещи примамки, което ги прави толкова обичани от поколения рибари. Клатушките имат проста конструкция – тяло под формата на лъжица, която привлича рибите чрез трептенията, които създава във водата. Съвременните клатушки се изработват от висококачествени материали, за да издържат нападенията на острите зъби на хищните риби и са с иновативен дизайн, за да са все така атрактивни, след като поколения рибари ги използват.

Дали ще използвате клатушки за пъстърва, кефал, щука или сом, шансовете ви се увеличават, ако изберете качествена примамка на реномирана марка, която е вложила познанията и опита на десетки топ риболовци в изработката на вашата клатушка.

Японските клатушки често са предпочитани от риболовците с доказаната си ефективност и внимание към детайла, но редица други производители предлагат работещи модели, обичани по цял свят. Тайната на работещата клатушка е не само конструкцията и материалите на изработка, но и правилно избраният размер и начина на водене. Клатушките могат да се използват с различни техники на водене и да бъдат успешни. Как най-добре се води клатушка ще се научите с опита и практиката. Тогава тя ще се превърне в една от любимите ви примамки за риболов на хищници.

В нашия риболовен магазин ще намерите богат избор от клатушки на водещи световни марки като Yarie, Rapala, ValkeIN, Mepps, Kuusamo и много други на атрактивни цени. Изберете своите модели и си осигурете вълнуващи риболовни преживявания.

Ако имате нужда от помощ в избора на клатушки, ние от Piranite.com с удоволствие ще ви съдействаме - онлайн, по телефона или на място в нашите магазини "Риболовен свят". 

Клатушка Rapala Nauvo
21,80 лв.
(с данък)
Време е да дадем път на метала! Потрепвайки с rolling игра при потъване, клатушката Nauvo плува с широко размахана опашка, призовавайки големите хищници да поемат предизвикателството.
Клатушка FilStar Z1905
2,50 лв.
(с данък)
Клатушката FilStar Z1905 има класическа форма, доказана в риболова на щука и сом, като най-малкият размер може да лови успешно пъстърва, костур и др. Примамката е оборудвана с висококачествена тройна ...
Клатушка ACME - Kast
18,60 лв.
(с данък)
Една от класическите примамки на Acme – Kastmaster, е примамка, която всеки риболовец трябва да притежава. Въпреки че Kastmaster-ът не е нито нов, нито е интересен, той върши отлично едно нещо, ...
Клатушка Rapala Kallan
26,60 лв.
(с данък)
Разработен да се справи и с най-силните ветрове, Rapala Kallan лети дълго и прецизно при всякакви условия. Предназначен за риболов на риби като сьомга и едра пъстърва, той плува с жива и неравномерна ...