Семена

Всички мирни риби – шаран, амур, лин, платика, каракуда и други – обичат да похапват семена като жито, царевица и коноп. Това прави тези обичайни за рибата храни отлична стръв, която рибарите използват от край време. Ние, като съвременни риболовци, имаме възможност да ги използваме в нова интерпретация, така че да бъдат още по-атрактивни за рибите. Съвременните варианти на традиционната стръв включват богат избор от натурална царевица и други семена или овкусени и оцветени зърна, които привличат шарана и шарановите риби с неустоими за тях вкусове. Техниките на подбор и консервиране осигуряват стръв, която е с подходящ размер според големината на целената риба и не пада от куката, а опаковките позволяват качествата им да се запазят възможно най-дълго след отваряне.

Семената са отличен избор както като стръв, така и за захранка. Дали ще изберете консервирана царевица с аромат на ягода, чесън или мед, конопено семе за стръв или захранване или тигрови ядки - деликатес за шараните, особено непосредствено след размножителния период, заради високото си съдържание на мазнини и скорбяла, зависи от вашите предпочитания и най-вече от предпочитанията на рибите в конкретния водоем. И, разбира се, от сезона. Семената работят отлично в периодите, когато рибата се храни активно. В студените месеци е малко вероятно те да донесат желаният успех и тогава е разумно да се използват други захранки, специално разработени за зимата и по-бедни на хранителни вещества.

Много рибари предпочитат да използват изкуствена стръв вместо естествена царевица. Ако и вие сте сред тях, може да намерите различни варианти на изкуствена царевица в нашата секция Други на категория Захранки.

На Piranite.com ще намерите огромно разнообразие от семена за стръв и захранка – натурална и овкусена царевица, XXL зърна за стръв на големи шарани, тигрови ядки, жито, печен и консервиран коноп и още много други на топ марки в риболова като Van Der Eynde, CUKK, Carp ZoomFilstar и много други на отлични цени.

Изберете според своя стил на риболов и предпочитания си осигурете вълнуващи риболовни преживявания.

Ако имате нужда от помощ в избора на най-подходящите за вас продукти, ние с удоволствие ще ви съдействаме – онлайн, по телефона или на място в нашите магазини „Риболовен свят“.

Консерва Canned Hemp Natural
9,90 лв.
(с данък)
За производството на този продукт са използвани специално подбран размер семена от коноп, за да се гарантира лесното отделяне на люспата от зърното. Уникалният процес на приготвяне гарантира, че не се...
Тигрови ядки CZ
7,90 лв.
(с данък)
Добре позната и известна стръв, богата на мазнини и скорбяла. Особено ефективна по време и непосредствено след размножителния период. Има селективен ефект върху шараните и другите видове няма да се хв...
Царевица CZ Sweet Anglers Maize
4,90 лв.
(с данък)
Традиционна, доказала се и добре позната стръв, която е задължителна за риболовците на шаран. Направена е от висококачествена царевица посредством специален производствен процес, благодарение на който...
Добавка Grilled Hemp
8,60 лв.
(с данък)
Конопеното семе е всепризнато като стръв, която привлича и задържа всички видове риба. Доказва се, че конопът задържа рибата на мястото за риболов по-добре от всяка друга известна добавка.
Царевица Cukk Pearl Corn
5,30 лв.
(с данък)
Изключително леки Pop - up топчета произведени от подбрани царевични зърна. Pearl Corn са много ефективни, те издържат 1-2 часа във вода и не потъват в калта. Диаметър на топчетата между 10-14 мм.