Захранки

Успешният риболов на мирни риби – шаран, каракуда, платика, амур и речни риби като скобар, мряна, кефал, морунаж и други – е невъзможен без използването на подходяща захранка. Задачата на захранката е да привлече рибите и да ги задържи на избраното място на риболов. За да го направи, захранката трябва да има необходимия вкус и аромат, които се харесват на избраните от нас риби, съответната консистенция, за да свърши работата си на избраната от нас дълбочина и да е подбрана спрямо активността на рибата през конкретния сезон.

От времето, когато рибарите са захранвали с филия хляб, захранките са извървяли дълъг път. Световните марки, заедно с най-добрите риболовци, постоянно експериментират със захранките в търсене на най-добрия микс за всяка ситуация. Това ни позволява да разполагаме с огромен брой варианти, с които да увеличим шансовете си за добър улов.

Захранки за риболов

В съвременният риболов се използва огромно разнообразие от варианти за захранване и примамване на мирните риби – сухи захранки (и различни видове глина за утежняването ѝ), пелети, протеинови топчета, семена и ядки,  разнообразни ароматизатори, пасти и дипове, които – добавени към сместа - ѝ придадат апетитен аромат и вкус.

За да направят тази задача по-лесна, марките предлагат и готови миксове за различните риби - захранка за шаран, за платика, за каракуда, за амур, както и за речните видове - мряна, скобар и кефал.

Каква захранка да избера

В зависимост от това какво целим с използваните продукти, на пазара са налични различни варианти:

Сухи захранки

Това са много удобни за работа смеси. Предлагат се в огромно разнообразие от варианти според целената риба – захранки за шаран, за амур, за скобар, морунаж и т.н. Необходимо е само да се овлажнят до желаната степен и са готови за работа. За феновете на морския риболов също има варианти, които привличат успешно риби като ципура, лаврак, морски кефал, спарос, сарго и други видове. 

Пелети

Пелетите са специално разработени за шаран и шаранови риби. Могат да се използват както като захранка, така и като стръв. 

Протеинови топчета

Топчетата се предлагат в различни варианти - бързо и бавно разтворими, плуващи и потъващи. Използват се както за захранка, така и като стръв (като плуващите, за разлика от потъващите, са само за стръв). Произвеждат се в богата гама от размери, цветове и вкусове според вида на целената риба и сезона.

Семена

Семената са предпочитана храна за шарановите риби, както и за кефали, мрени и други мирни риби. Това ги прави широко използвани както за захранване, така и за стръв. Предлагат се различни видове царевица, жито, тигрови ядки, коноп и още много варианти. 

Пасти

Разработени са пасти с различни вкусове, цветове и аромати, които успешно работят при риболов на шаранови риби. Но това, в което те блестят е риболовът на пъстърва – там те са предпочитана стръв за пъстърва.

Атрактанти, дипове и ароматизатори

Тези продукти добавят вкусове и аромати към захранката или примамката (пелети, топчета, царевица и други) и така я правят по-привлекателна за рибите.

Глина

Задачата на глината е да утежни захранката или примамката и да я достави до дъното.

В нашия риболовен магазин ще намерите огромно разнообразие от захранки и примамки за мирни риби на топ марки в риболова като Van Der Eynde, Dynamite Baits, Carp Zoom, Filstar и много други на отлични цени.

Изберете според своя стил на риболов и предпочитания си осигурете вълнуващи риболовни преживявания.

Ако имате нужда от помощ в избора на най-подходящите за вас продукти, ние с удоволствие ще ви съдействаме – онлайн, по телефона или на място в нашите магазини „Риболовен свят“. 

Паста FilStar Premium Carp
От 11,90 лв.
(с данък)
Атрактивна паста от линията FilStar Premium Carp, отличаваща се с лесна за оформяне текстура, подходяща за покриване на протеинови топчета, пелети или олово. Притежава висококачествени стимуланти и ат...
Топчета CarpTech
От 32,30 лв.
(с данък)
Серия топчета Dynamite Baits CarpTech, която е доказала безспорния си успех при риболов на шаран. Серията включва голямо разнообразие от утвърдени аромати и цветове, които гарантирано привличат р...
Консерва Canned Hemp Natural
9,90 лв.
(с данък)
За производството на този продукт са използвани специално подбран размер семена от коноп, за да се гарантира лесното отделяне на люспата от зърното. Уникалният процес на приготвяне гарантира, че не се...
Паста PB Glitter Turbo Dough
12,90 лв.
(с данък)
Ефикасна плуваща паста за пъстърви – просто покрийте плътно куката и заметнете. Отделя повишено количество на подобрени аромати с вкус на жива примамка. Предлага се в различни разцветки с брокат...
Паста PB Stronger Glow Turbo Dough
12,90 лв.
(с данък)
Плуващо светещо тесто за пъстърви - просто покрийте плътно куката и заметнете. Предлага се в различни разцветки с брокат, който отразява светлината за допълнително привличане на рибите и повишена види...