Живарници

При риболов на мирни риби - шаран, каракуда, мряна, скобар, платика, костур, червеноперка, уклей и други - живарникът е задължителен аксесоар за всеки, който се отнася с уважение към рибата. Той осигурява възможно най-близки до естествените условия на уловените риби, причинява им възможно най-малък стрес и им позволява да останат в добро здраве, докато не решим да ги пуснем или отнесем.

Изборът от варианти за живарници е голям по отношение на форма, размер и използвани материали и всеки може да избере според предпочитанията и начина си на риболов. Предлагат се кръгли, квадратни и правоъгълни живарници. Дължината варира и лесно може да се намерят живарници от 1м до 4м. Дали ще изберете най-късия, най-дългия или нещо по средата, зависи от това каква и колко риба ще съхранявате в него.

Материалът на изработка може да бъде различен –  от мека или гумирана мрежа, до плътната материя на шаранджийските живарници. Специалният живарник за шаран е изработен от по-плътни и здрави материали, защото острите перки на рибите се закачат в мрежата на обикновените живарници, като така не само рибата се наранява, но и чисто нов живарник ще бъде съсипан още след първия риболов.

За тези, които предпочитат метален живарник също има варианти за избор.

Живарниците разполагат с различен брой обръчи, които им придават стабилност, дори и в течаща вода. Броят на обръчите и материалът, от който са направени оказва влияние върху тежестта на живарника – по-здравите метални обръчи дават стабилност, но го утежняват.

Живарникът може да има допълнителни елементи, които улесняват работата с него – горна секция от плътна материя, което улеснява пускането на рибата; колче, захванато за най-горния обръч за фиксиране към брега или пък чанта за съхранение и пренасяне.

При нас ще намерите разнообразни варианти на функционални и удобни живарници за риболов на шарани и други мирни риби. Изберете според своя стил на риболов и предпочитания си осигурете вълнуващи риболовни преживявания.

Ако имате нужда от помощ в избора на най-подходящия за вас живарник, ние с удоволствие ще ви съдействаме – онлайн, по телефона или на място в нашите магазини „Риболовен свят“. 

Живарник гумиран с колче Filstar Pro Rubber Net правоъгълен
42,08 лв.
49,50 лв. -7,43 лв.
(с данък)
Живарник с правоъгълен профил и гумирана зелена мрежа, разделен на пет секции чрез солидни алуминиеви обръчи с меден цвят. Моделът е оборудван с метално колче, закрепено с пантичка към най-горния обръ...
Живарник телен
От 11,50 лв.
(с данък)
Телен живарник, който може компактно да се прибере, за да не заема място, когато не се употребява. Предлага се в различни размери, като посочените стойности се отнасят за диаметър (в най-широката част...
Живарник гумиран с колче Filstar Pro Rubber кръгъл
От 39,00 лв.
(с данък)
Живарник с кръгъл профил и гумирана мрежа, разделен на пет секции чрез здрави метални обръчи. Моделът е оборудван с метално колче, закрепено с пантичка към най-горния обръч, позволяващо бързо фиксиран...
Живарник шарански плътен Professional Carp
От 72,00 лв.
(с данък)
Изцяло изработени от мека и здрава бързосъхнеща материя (micromesh) шарански живарници. Притежават елегантен дизайн, характерен за продуктите с марка Filstar. Идеален продукт за взискателни риболовци,...